Гювеч с пиле и зеленчуци

11/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719705
"Обожаваме рецепти, които в заглавието си имат гювеч, пилешко и зеленчуци "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 941
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и нарежете по избор. Броколито начупете на розички, чесъна нарежете на дребно.

Пилешкото почистете и нарежете на порции.

Сложете зехтина на дъното на глинен гювеч и го намажете отвътре.

Сложете пилешкото месо, подправете със сол, черен пипер и малко червен пипер.

Сипете 1/2 ч.ч от бульона и захлупете.

Сложете във фурната и запечете месото на 180 градуса за 30 мин.

Извадете внимателно глинения гювеч от фурната, отворете капака, внимавайте, защото ще излезе гореща пара.

Сложете вътре всички зеленчуци и подправки и сипете останалия бульон. Разбъркайте и покрийте пак с капака.

Сложете във фурната на същите градуси и запечете за още 30 мин.

Накрая махнете капака и допечете до златист загар на месото още 10 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар