Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Гювеч с пиле и зеленчуци

Гювеч с пиле и зеленчуци

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Гювеч с пиле и зеленчуци
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
11/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Обожаваме рецепти, които в заглавието си имат гювеч, пилешко и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • картофи - 3 бр.
  • броколи - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр зелени
  • домати - 2 бр
  • лук - 1 глава кромид
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка
  • риган
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лют пипер - по желание
  • магданоз
  • бульон - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и нарежете по избор. Броколито начупете на розички, чесъна нарежете на дребно.

Пилешкото почистете и нарежете на порции.

Сложете зехтина на дъното на глинен гювеч и го намажете отвътре.

Сложете пилешкото месо, подправете със сол, черен пипер и малко червен пипер.

Сипете 1/2 ч.ч от бульона и захлупете.

Сложете във фурната и запечете месото на 180 градуса за 30 мин.

Извадете внимателно глинения гювеч от фурната, отворете капака, внимавайте, защото ще излезе гореща пара.

Сложете вътре всички зеленчуци и подправки и сипете останалия бульон. Разбъркайте и покрийте пак с капака.

Сложете във фурната на същите градуси и запечете за още 30 мин.

Накрая махнете капака и допечете до златист загар на месото още 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: