Хрупкави тиквички

11/10/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Новата любов на бирата са тези хрупкави тиквички, които ние по правило хапваме с млечен сос "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 419
  • Преглеждания за месеца14484
  • Преглеждания за седмицата291
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете тиквичките на средно тъни неголеми ленти или пръчици.
Сложете в дълбока чиния галета, двата вида брашно, всички подправки и разбъркайте.

Сложете в голяма плоска тава хартия за печене, намажете с малко зехтин. Поръсете тиквичките със получената суха смес и размесете с ръце, така че хубаво да се овалят и подправките да полепнат по тях.

Разпределете овкусените тиквички в тавата на един ред една до друга, без да се застъпват, и полейте с малко зехтин.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете тавата. Запечете тиквичките за около 25 мин до получаване на златиста и хрупкава коричка.

Поднесете тиквичките с млечен сос, кетчуп или сос от хрян, може да ги сложите като гарнитура към месо или да ги хапнете така.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
30.10.2016 00:09
ХРУПКАВИ СА ПРЕКРАСНИ ! СОСЪТ ОТДЕЛНО, КОЙТО ОБИЧА. АЗ ОБИЧАМ ПОДЧЕСЕНЕН МЛЕЧЕН СОС.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв