Хрупкави тиквички

11/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"Новата любов на бирата са тези хрупкави тиквички, които ние по правило хапваме с млечен сос "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
61 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо156 222
  • Преглеждания за месеца1776
  • Преглеждания за седмицата158
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена61

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете тиквичките на средно тъни неголеми ленти или пръчици.
Сложете в дълбока чиния галета, двата вида брашно, всички подправки и разбъркайте.

Сложете в голяма плоска тава хартия за печене, намажете с малко зехтин. Поръсете тиквичките със получената суха смес и размесете с ръце, така че хубаво да се овалят и подправките да полепнат по тях.

Разпределете овкусените тиквички в тавата на един ред една до друга, без да се застъпват, и полейте с малко зехтин.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете тавата. Запечете тиквичките за около 25 мин до получаване на златиста и хрупкава коричка.

Поднесете тиквичките с млечен сос, кетчуп или сос от хрян, може да ги сложите като гарнитура към месо или да ги хапнете така.подобни рецепти тук

5 19
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ani Voinova
Ani Voinova
24.04.2017 01:20
Страхотни
7
1
Ivo
Ivo
30.10.2016 00:09
ХРУПКАВИ СА ПРЕКРАСНИ ! СОСЪТ ОТДЕЛНО, КОЙТО ОБИЧА. АЗ ОБИЧАМ ПОДЧЕСЕНЕН МЛЕЧЕН СОС.
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!