Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Запеканки»Макаронена запеканка с колбас

Макаронена запеканка с колбас

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Макаронена запеканка с колбас
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
11/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Открихме още едно вкусно приложение на макароните и бързаме да го споделим с вас"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 2 глави кромид
  • сол
  • черен пипер
  • салам - 200 г шпек
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните във вода със малко сол по описанието на опаковката.

Загрейте зехтина в тиган на котлона, сложете лука и запържете до омекване.

Нарежете салама и го добавете, гответе две минути и махнете от котлона.

Отцедете макароните и ги смесете със лучената смес.

Намажете тава с малко зехтин, сложете макароните.

Разбийте яйцата с прясното мляко и подправете на вкус. Настържете кашкавала и го добавете към яйчената смес.

Разбъркайте и изсипете в тавата при макароните.

Сложете в загрята фурна на 180 градуса за 30 мин до готовност.

Колбаса и макароните може да ползвате по ваш избор, стават със всякаква паста, салам, наденица и дори месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: