Свински ребра, наденица и кисело зеле в гювеч

13/10/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру187183062413
"Свинско със зеле - причина номер 1 да очакваме зимата с нетърпение "
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 162
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г ребра
  • наденица - 1 бр. прясна
  • кисело зеле - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • мас - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зелева чорба - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се нарязват на парчета и поръсват със сол и черен пипер. Киселото зеле се нарязва на ленти.

В глинен съд се поставя на дъното ред кисело зеле, върху него ребра и кръгчета от наденицата, отново редим кисело зеле и ребра. Завършваме със зеле.

Залива се с топла вода и зелев сок. Добавя се червеният пипер и мазнината. Може да поставите и една люта чушка за пикантен вкус. Затваря се с капак.

Печем в студена фурна за 2 часа на умерена фурна до готовност на месото и зелето. Уникално вкусно с домашна гозба :)подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар