Питки за сандвичи

12/10/2016
Лилия Цачева/Lipodve
отЛилия Цачева/LipodveЧирак7545481
"Аромат, който може да ни накара да забравим за всичко друго "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо518
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 400г - аз използвах ръжено, пшенично и бяло
  • мая - 1 пакетче
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • мед - 1 ч.л. или захар
  • вода - 120 - 130мл хладка
  • брашно - за доомесване и разточване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесете брашната, маята, зехтина, солта и меда. Сипете водата и омесете меко и еластично тесто, което не лепне. Месете около 5 минути, ако се налага добавете още мъничко брашно. Намажете тестото с малко зехтин, покрийте го с кърпа и го оставете втаса докато удвои обема си.

Втасалото тесто разделете на 8 еднакви топки. Върху набрашнен плот разточете всяка топка до дебелина около 0, 5см, но не и по-малко, защото иначе няма да бухнат във фурната. Поставете разточените питки в тава покрита с хартия за печене (аз ги събрах в 2 тави) и ги покрийте с кърпа да втасат около 20 минути.

Междувременно пуснете фурната да загрява на 230°С. Щом втасат, ги сложете във фурната и печете около 7-8 минути или докато бухнат хубаво и придобият лек загар.
Оставете ги върху решетка да изстинат, след това ги завийте в кърпа и ги приберете в кутията за хляб.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар