Празнични сладки с портокал и канела

20/12/2011
Шоколадка
отШоколадкаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2 тави
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 655
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Пресейте брашното с бакпулвера.

Първо разбъркайте заедно маслото и олиото и към тях добавете захарта, яйцето и разбийте добре. Смесете содата с портокаловия сок и веднага разбъркайте към останалата смес.

Прибавете канелата, джинджифила и портокаловата кора и започнете да добавяте от брашнената смес на порции. Замесете меко тесто, което не трябва да премесвате.

От него оформете топки с големината на орех и ги подреждайте върху тава, застлана с хартия за печене. Подреждат се в тава върху хартия за печене. Не ги правете прекалено плоски, а ги оставете по-дебелички.

Сложете Празничните сладки с портокал да се пекат в предварително загряната фурна за 20 минути или докато придобият кафеникав цвят. Готовите сладки се вадят, подреждат се в купа или поднос и леко се напръскват с портокалов сок.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар