Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Сачове»Сач със свинско и червен фасул

Сач със свинско и червен фасул

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Сач със свинско и червен фасул
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
12/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Има нещо магически неустоимо в свинското месо, приготвено на сач"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 550 - 600 г
  • червен боб - 1 консерва (400 г)
  • олио - 100 мл
  • лук - 1/4 глава
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на средно големи късове. Слагате сача да се загрее добре, като внимавате да не остава сух - изсипете половината олио, сложете месото да се пържи.

Докато месото стане готово може да се наложи да доливате. Когато месото вече се зачерви добавяте и нарязания на полумесеци лук.

Разбърквате няколко пъти да поомекне и той и сипвате консервата с боб. Поръсвате с подправките и бъркате още няколко минути на огъня.

Ако искате бобчетата да останат цели не дръжте сача повече от 2-3 минути на котлона - разбъркайте и отместете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: