Дупчен шоколадов сладкиш

12/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67293117225
"Защо надупчен? Прочетете рецептата и ще разберете А после и ще почерпите с него "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 847
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, добавете маслото и млякото. Пресейте брашното, какаото, бакпулвер и ванилия в купа. Изсипете течните състави при брашното, добавете щипка сол и разбъркайте с дървена лъжица до еднородна смес.

Намажете тава с диаметър 26 см с масло и поръсете с брашно. Изсипете кексовата смес и изпечете в загрята фурна на 170градуса за 40 мин до суха клечка. Извадете изпечения сладкиш и охладете.

Направете глазурата като поставите в тенджера сметаната на котлона, сложете какаото и разбъркайте с тел до пълното му разтваряне. Загрейте и преди да кипне я махнете, сложете начупения шоколад и маслото, изчакайте минута и разбъркайте до получаване на гладка шоколадова смес.

Направете по повърхността на сладкиша произволно на места малки дупчици. Не дълбайте на дълбоко, само колкото да се махне външната изпечена част на сладкиша.

В получените дупчици сипете от още топлата шоколадова глазура. Останалото разпределете по целия сладкиш. Оставете да изстине и запълнете дупчиците с кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар