Свински джолан с боб в гювеч

12/10/2016
"Семпло и много вкусно ястие със свинско и боб, което ще ви накара да забравите за всякакви гурме измислици "
Приготвяне35 мин.
Готвене360 мин.
Общо395 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 454
  • Преглеждания за месеца421
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за два часа. Изхвърлете водата и долейте нова. Сложете боба да заври. Изцедете и прехвърлете в тава. Нарежете зеленчуците и джоджена и ги прибавете към боба.

Сипете една чаена чаша вода, доматеното пюре, една ч.л.сол и разбъркайте. В глинен съд сложете половината от сместа.

Посолете леко месото, втрийте го с червен пипер и го поставете в глинения съд. Отгоре добавете останалата част от боба. Ако водата не покрива вашето ястие долейте още.

Затворете съда с капак и печете един час на 200 градуса. После намалете фурната на 100 градуса и оставете ястието вътре за още пет часа. Аз го слагам да се готви от вечерта и сутринта го вадя.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!