Картофени крокети с пилешко и кашкавал

12/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Съвършените крокети са хрупкави и с месце. Това е нашата позиция и ще я отстояваме "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12-14 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 311
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото, охладете и го нарежете на кубчета. Към него добавете нарязания кашкавал и магданоз. Разбъркайте добре. Сварете картофите. Обелете и ги намачкайте.

Оставете да се охладят и към тях добавете яйцата, маслото, кашкавала и подправките. Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашното, пресятото с бакпулвера. Омесете гладко тесто.

Поръсете плота с брашно и разточете картофеното тесто на кора. С помощта на чаша изрежете кръгчета. Във всяко поставете от плънката и загърнете хубаво. Оформете продълговати крокети.

Оваляйте ги първо в яйцата, а след това в галетата. Изпържете в сгорещена мазнина до златисто. Оставете да се отцедят върху кухненска хартия и сервирайте.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Plesneva
Plesneva
13.10.2016 20:11
Страхотно изглеждат!Дали ще стане,ако се изпекат в предварително загрята фурна за хора с болни стомаси :) ?Пробвали ли сте?
0
0
Добринка Петкова
Не съм пробвала на фурна,но няма причина да не станат,даже е по-лесния вариант.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв