Фунийки с яйчен крем

12/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294618165
"Вкусни фунийки, които никога не оставят за следващия ден "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 163
  • Преглеждания за месеца234
  • Преглеждания за седмицата131
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разлистете бутер тестото и по дължина нарежете на ленти с дебелина един сантиметър. Вземете алуминиеви формички за фунийки и увийте всяка лента около тях. Сложете в тава с хартия за печене и подредете фунийките в нея.

Намажете с разбит жълтък и сложете в загрята фурна на 200 градуса за 10 мин. Извадете, махнете от формите и охладете.

Направете крема като в тенджерка сложете 800 мл от млякото със захарта и маслото. Сложете на котлона и оставете да кипне.

Разбийте яйцата, жълтъците и останалото мляко с брашното. Добавете ги на тънка струйка, при непрекъснато бъркане при млякото. Бъркайте до получаване на гъст крем. Ароматизирайте с ванилията и махнете от котлона.

Оставете крема леко да се охлади и напълнете с него фунийките. По желание поръсете с натрошени орехиподобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Администратор
Изглеждат прекрасно. За следващата награда предлагам да си я вземеш от офиса, като разбира се ни донесеш една тавичка от фунийки ;)
0
0
Наталия Петрова
Страхотни са Сия,но защо се слагат и яйца и жълтъци!? Аз съм правила такъв крем само с жълтъци.
1
0
Наталия Петрова
Сигорно не са от щастливи кокошки :)))
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
12.10.2016 17:38
Не знам, Натали, този крем го бях записала преди време и днес реших да го направя. Аз попринцип слагам само цели яйца, тук пишеше и жълтъци и си казах, може би за да стане по жълт, обаче уви, с тия смотани яйца, които продават няма достигане на жълт цвят
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв