Рибена чорба по Бургаски

12/10/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру193383866714
"Щом си от Бургас, не може да не сготвиш тази рибена чорба! А останалите могат да си запишат рецептата, ако не искат само да се облизват "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 979
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • риба - 1 бр. скумрия
  • лук - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • олио - 30 мл
  • червен пипер
  • сол на вкус
  • черен пипер
  • девисил
  • моркови - 1 бр.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешната и външната страна. Измива се много добре. Слагаме в голяма тенджера с вода и варим до готовност. По време на вареното се образува пяна, която се отстранява.

Готовата риба се изважда, бульонът се прецежда, а рибата се обезкостява много добре. В тиган се загрява олиото и запържваме нарязан лук и морков на малки кубчета. Добавя се малко червен пипер, разбърква се и после сипваме и бульона в тенджерата.

Добавяме нарязаните картофи на кубчета и шепа начупено фиде. Овкусяваме с морска сол и варим до готовност. Сервираме супата гореща, поръсена с щипка прясно смлян черен пипер и лимонов сок.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

genata1
genata1
01.02.2017 11:54
добра рецепта! ако си Вили учителката от Бургас пиши ми.знаем се от сайт за карти D;}
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв