Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Грис кейк с череши и сладко от боровинки

Грис кейк с череши и сладко от боровинки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7178k2k12k5
Грис кейк с череши и сладко от боровинки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Ароматно плодово изкушение сме приготвили днес за десерт Да ви е сладко, приятели"

Необходими Продукти

  • грис - 250 г
  • компот от череши - 1 бр.
  • вода - 300 мл
  • лимон - 1 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • прясно мляко - 700 мл
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 10 г
  • сладко - 100 г боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете черешите от компота. Сложете сока от компота и водата в тенджерка на котлона.

Загрейте и сложете половината захар, ванилия, кората на половината лимон и разбъркайте. Оставете да кипне, след което на тънка струя изсипете половината грис, бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти.

Охладете сместа и изсипете в намазана с малко масло тортена форма. Изравнете и оставете да се охлади и стегне.

През това време направете останалия грис по същия начин, но този път сипете млякото в тенджера, добавете останалата захар, ванилията и кората на другата половина от лимона.

Кипнете и добавете грис при непрекъснато бъркане. Варете до получаване на гъста маса.

Махнете от котлона и охладете. Намажете със сладко от боровинки, или ако предпочитате от череши върху сместа във формата.

Намажете цялата повърхност и изсипете отгоре гриса, който направихте с прясното мляко. Изравнете отново и наредете отделените черешки от компота.

Оставете в хладилник да стегне кексът за няколко часа.

Грис кейкът с череши и сладко от боровинки е страхотен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: