Вкусен тас кебап

13/10/2016
"Ароматен и богат тас кебап, приготвен с много мерак и майсторлък - да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
38 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо88 218
  • Преглеждания за месеца639
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена38

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки хапки и в сгорещено олио го запечатайте от всички страни. Нарежете лука, моркова и чесъна и заедно с дафиновия лист ги прибавете към месото. Запържете и когато зеленчуците са омекнали, сипете виното. Оставете да къкри на слаб огън до изпаряване на виното.

Добавете доматеното пюре, черния и червен пипер, и 500 мл вода. В малко вода размийте брашното и го сипете в ястието. Разбъркайте и посолете на вкус. Оставете да къкри под капак на слаб огън до готовност.

Картофено пюре:
Обелете картофите, измийте и ги сварете в подсолена вода с щипка шафран.Сварените картофи намачкайте с 100 мл от бульона и посолете на вкус. Сложете маслото и разбъркайте.

Бял ориз:
Нарежете лука на ситно и го запържете в малко мазнина. Сипете ориза и разбъркайте. Щом оризът леко промени цвета си, изстискайте малко пресен лимонов сок, така оризът остава много бял.

Сипете 4 ч.ч. вряла вода, малко сол и щипка черен пипер. Когато водата заври, изключете котлона и оставете ориза под капак, докато поеме водата.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

uzi
uzi
10.12.2016 19:16
Слагам ли чесън?
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
13.10.2016 11:40
Изглежда наистина прекрасно и много вкусно, аз не слагам вино, с вино ми има вкус по скоро на винен кебап и слагам домати, но въпрос на вкус :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв