Спагети Карбонара - автентична рецепта, Рим

13/10/2016
lchan
отlchanНовак7612
"Спагети Карбонара по автентична италианска рецепта, както ги приготвят най-големите шефове "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 375
  • Преглеждания за месеца667
  • Преглеждания за седмицата430
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • спагети - 500 г
  • бекон - 250 г Guanciale или Pancetta*
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • пармезан - на прах
  • пармезан - навкус или сирене пекорино (за издаването)
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато спагетите се варят в подсолената вода (за всеки литър вода х10г. сол), беконът се запържва в зехтин.

Жълтъците на яйцата се разбиват с черен пипер и пармезан на прах. Излишната мазнина, произведена от беконът в тигана, се премахва с помощта на кухненска хартия. Тиганът се маха от огъня. Спагетите ал денте се добавят в тигана. Тиганът трябва да е на много ниска температура, може да го сложите над самата тенджера, в която сте варили спагетите.

Добавят се жълтъците и се разбърква. Така се получава кремообразната консистенция на пастата Карбонара, а не чрез сметана. Никаква сметана в оригиналната рецепта не присъства. Внимавайте с температурата на тигана, когато добавяте спагетите и жълтъците, както казах, тя трябва да е ниска, за да се получи крем, а не бъркани яйца. Самите жълтъци ще се сготвят, колкото трябва от топлината на спагетите около тях. Разбъркайте и издайте в чинии за паста. Поръсете с пармезан или сирене пекорино, според предпочитанията Ви, както и черен пипер.


*Друг важен момент при приготвянето на хубавата Карбонара, а може би и основен, е беконът или колбасът, който използвате. В Италия приготвят тази паста с колбас Guancialе - консервиран колбас от долната част на лицето или бузите на прасето или с бекон Pancetta - бекон от части от свинските гърди. Потърсете тези два продукта и вижте какви са качествата им и как изглеждат и ако не намирате някой от тези колбаси използвайте бекон, максимално приближаващ се до тях. В никакъв случай не използвайте нискокачествените масови бекони във вакумирани пакетчета.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Разрешавам си да добавя още една снимка към основната рецепта. Моята рецепта , тя е същата като публикуваната от Ивана Кръстева, но е озаглавена "Автентични спагети Карбонара" - публикувана от MasterChef - J. Mielle. Продуктите са точните, ползвала съм за бекон Панчета - 250 г, сирене Пекорино, но единствената разлика при мен е, че като количество са 250 г италиански спагети - Spaghettoni те са с дължина около 60-65 см и яйцата са 2 цели яйца и един жълтък и зехтин за готвене на Панчетата. Определено смятам, че това количество на спегетите посочено от мен, или по точно от J. Mielle, е точно за броя на яйцата и жълтъка, при повече спагети би трялвало да се увеличат двойно продуктите, за да се получи добър резултат.
1
0
lchan
lchan
25.10.2016 14:01
Тази снимка не е МОЯ, добави я друг потребител, отвратително изглеждат спагетите на нея !!!
4
0
Mariana
Mariana
25.10.2016 14:41
Ще се радваме да добавите и Ваша снимка към рецептата!
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв