Пикантна свинска чорба - пача

13/10/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф104612419903
"Една от най-обичаните чорби - пача, но във вариант с кисело мляко. Опитайте, няма да сгрешите "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 909
  • Преглеждания за месеца1040
  • Преглеждания за седмицата529
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г ( може да се приготви от глава, крака, бекон или уши)
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - едро смлян лют
  • червен пипер
  • оцет
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребни кубчета и се сварява. Отделя се бульона и се слага на котлона да клокне за кратко. В купичка слагаме брашното и го размиваме с малко вода, добавя се към бульона с енергично бъркане.

Оставя се на слаб котлон да поври около 10 минути. В купа правим застройката от яйцата и киселото мляко и внимателно застройваме бульона. Сварените късчета месо ги сипваме и разбъркваме. Правим лека запръжка като загряваме олиото и добавяме малко червен пипер.

Сервираме със счукан чесън в оцет и лют едро смлян пипер.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ivo
Ivo
14.03.2017 20:54
Това е много далеч от пачата !!!
0
0
Ivo
Ivo
14.03.2017 20:48
Това са аматьорски глупости !
0
1
Ваня Георгиева
На човек който само коментира а не показва нищо, няма какво да кажа! Покажи нещо кулинарно!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв