Консервиран патладжан за кьопоолу

13/10/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137713854
"Универсалната истина гласи, че който иска да яде кьополу през зимата, трябва да консервира патладжани през есента "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 875
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • патладжани - 5 кг
  • чушки - 1 кг (зелени и червени)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се изпича на тенекия или скара, а може и във фурната до готовност. Задушава се в тенджера, за да се обели по лесно и се обелва, като изстине. Слага се в наклонена голяма тава, за да се отцеди излишната вода.

Пиперът се изпича в чушкопек за по лесно, след което се обелва и също се изцежда. Всеки патладжан и чушка леко се осоляват и редят.

На дъното на компотен буркан или винтов слагате по 2 чушки, редите до горе от патладжана. Затваряте капачките и варите 25 минути след завирането.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!