Консервиран патладжан за кьопоолу

13/10/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102912359573
"Универсалната истина гласи, че който иска да яде кьополу през зимата, трябва да консервира патладжани през есента "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 099
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се изпича на тенекия или скара, а може и във фурната до готовност. Задушава се в тенджера, за да се обели по лесно и се обелва, като изстине. Слага се в наклонена голяма тава, за да се отцеди излишната вода.

Пиперът се изпича в чушкопек за по лесно, след което се обелва и също се изцежда. Всеки патладжан и чушка леко се осоляват и редят.

На дъното на компотен буркан или винтов слагате по 2 чушки, редите до горе от патладжана. Затваряте капачките и варите 25 минути след завирането.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар