Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервиран патладжан за кьопоолу

Консервиран патладжан за кьопоолу

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Консервиран патладжан за кьопоолу
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
13/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5-6
"Универсалната истина гласи, че който иска да яде кьополу през зимата, трябва да консервира патладжани през есента"

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 кг
  • чушки - 1 кг (зелени и червени)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се изпича на тенекия или скара, а може и във фурната до готовност. Задушава се в тенджера, за да се обели по лесно и се обелва, като изстине. Слага се в наклонена голяма тава, за да се отцеди излишната вода.

Пиперът се изпича в чушкопек за по лесно, след което се обелва и също се изцежда. Всеки патладжан и чушка леко се осоляват и редят.

На дъното на компотен буркан или винтов слагате по 2 чушки, редите до горе от патладжана. Затваряте капачките и варите 25 минути след завирането.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: