Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Прясно зеле с мляно месо на тиган

Прясно зеле с мляно месо на тиган

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Прясно зеле с мляно месо на тиган
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Изключително лесно и вкусно - опитайте и споделете!"

Необходими Продукти

  • зеле - 500 г
  • лук - 1 глави
  • домати - 1 - 2 бр.
  • свинско месо - 300 г
  • чубрица
  • червен пипер - 1ч.л
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и домата на ситно. Смелете месото в блендер, а зелето нарежете на ивички. В тиган сипете олио.

Запържете лука и добавете зелето (претрито със сол). След като се позапържи, добавете смляното месо и подправките.

Добавете доматите и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Сложете капак и оставете ястието да се задушава около 20 минути.

След това махнете капака и гответе, докато остане на мазнина. По желание поръсете с магданоз.

Прясното зеле с мляно месо на тиган е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: