Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Руладини»Телешко рулце с гъбено-сметанов сос

Телешко рулце с гъбено-сметанов сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Телешко рулце с гъбено-сметанов сос
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
14/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сочни рулца с телешко месо - това е топ предложението ни за обяд"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • шунка - 4 парчета, слайс
  • кашкавал - 100 г
  • за панировката
  • брашно - 3 с.л царевично
  • брашно - 3 с.л бяло
  • за сос и гарнитура
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 250 г
  • брашно - 2 с.л
  • бяло вино - 100 мл
  • сметана - 200 мл за готвене
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От месото оформете 4 пържоли. Изтънете ги с чукче. Поръсете ги със сол и черен пипер.

Върху всяка пържола сложете парче шунка и кашкавал. Завийте на стегнато рулце.

Оваляйте ги в смес от двата вида брашно и ги запържете за кратко в малко олио.

Подредете ги в намаслена тава. Добавете картофите, сипете малко бяло вино и запечете под фолио на 20 0градуса за около 25-30 минути. Свалете фолиото и допечете.

В тиган с малко олио задушете лука. Добавете гъбите и след като си сменят цвета, добавете брашното, виното и вода до необходимата гъстота.

Оставете да поври десетина минути и добавете сметаната. Прибавете подправките, разбъркайте и свалете от котлона.

По желание, може да изпечете на скара филийка хляб намазана с масло.

Поставете една от руладините върху нея и полейте със соса. Отстрани сложете от картофите.

Телешкото рулце с гъбено-сметанов сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: