Карфиол с доматен сос

13/10/2016
"Предложение, на което почитателите на вкусните постни ястия няма как да устоят "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 887
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 кг
  • домати - 60 г
  • брашно - 30 г
  • масло - 60 г
  • захар
  • сол
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на цветчета, сварява се в подсолена вода, отцежда се и се оставя настрани. Доматите се настъргват на ренде и се варят до сгъстяване.

Прибавя се размитото с вода брашно, маслото, черният пипер, захарта и солта. Сосът се вари около 10 минути, като не трябва да спирате да го разбърквате.

След първите 5 минути върнете и карфиола при соса. Може да се поднесе като гарнитура към основно или като по-диетично основно.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
31.10.2016 19:56
ДОБРА ИДЕЯ.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв