Коледен сладкиш с плодове и ядки

16/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
"Коледа е най-сладкишеното време през годината, когато имаме право да забравим за диетите и да се отдадем на вкусните изкушения "
Приготвяне40 мин.
Готвене100 мин.
Общо140 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 158
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете фурната на около 150 градуса. Застелете тавичка с диаметър около 18 см с хартия за печене. Смесете в купа шамфъстъците, двата вида бадеми, стафидите, боровинките, черешите, какаото, бакпулвера, микса от канела, джинджифил, карамфил, кориандър, кардамон и индийско орехче и портокаловата кора.

Разбъркайте ги добре и последователно добавете портокаловия сок, кафето, ванилията, ситно настърганата тиква и меласата или сладък сироп от вида на агаве нектар. Разбъркайте всички съставки много добре с лъжица.

Сипете сместа в подготвената тавичка и я заравнете. Сложете да се пече във фурната за около 1 ¼ - 1 ½ часа. Проверете готовността с дървен шиш към 1 ¼ часа от печенето, който трябва да забучите в средата. Ако излиза сух, сладкишът с плодове и ядки е готов.

Натрошете на едри парчета орехите и ги разбъркайте с микса от сушени плодове. Разбъркайте меда и рома, докато се смесят и меда се разтвори. Изпеченият коледен сладкиш се вади, поръсва се равномерно с микса плодове и орехи и се залива с меда и рома. Връща се в топлата фурна за 10-тина минути.

Извадете сладкиша и охладете добре преди да извадите от формата.подобни рецепти тук

5 7
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!