Сиренки- охлювчета

14/10/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф712302124
"Закуската вече се пече във фурната, а вие бързо си запишете рецептата, за да ви остане време да похапнете с нас "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо935
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладко мляко. Брашното се смесва със солта и захарта и се изсипва в подходяща купа. По средата се прави кладенче. Добавя се разбитото яйце, маслото и млякото с маята. Омесва се меко тесто и се оставя да почине 10-15 минути.

После от тестото се откъсват 12 равни топчета, всяко от които се разтяга на лента, широка около 3 пръста. Поръсват се с натрошено сирене, овалват се на пурички и се оформят на охлювчета. Нареждат се в леко намаслена тава, покриват се и се оставят да втасат около час и половина.

Маслото се разтопява заедно с олиото, оставя се да се охлади и се заливат вече втасалите охлюви.

Пекат се във фурна на 200 градуса за 15 минути, след което фурната се намаля на 180 градуса за още 30 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар