Специалитет Новогодишно кюфте

14/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Знаете ли, такова кюфте не се приготвя на Нова година, а Нова година се отбелязва, когато се приготвя това феноменално вкусно кюфте "
Приготвяне30 мин.
Готвене130 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 864
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 6 - 7 бр.
  • пилешки пържоли - 2 - 3 бр. от филе
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 6 - 7 бр.
  • шунка - 100 г
  • кашкавал - 200 г
  • за мариноване
  • сол
  • черен пипер
  • червен - 2 щипки
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • чили - 1 - 2 щипки
  • къри - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изтънете пържолите с чукче. В купа смесете продуктите за мариноването и сложете пържолите в нея. Оставете за няколко часа в хладилника. Застелете овална огнеупорна купа с фолио.

Подредете свинските пържоли на дъното и по стените на купата, така че краищата от месото да излизат навън. Настържете морковите и лука и разпределете 1/2 от тях върху пържолите. Настържете шунката и част от кашкавала. Разбъркайте хубаво и напълнете гъбите.

Върху лука и морковите, подредете пълнените гъби. Върху тях подредете пилешкото филе. Поръсете с останалите лук, моркови и завършете с кашкавал (настърган). Завийте краищата на свинските пържоли.

Покрийте с фолио и печете на 170- 180 градуса около 2 часа. Извадете купата от фурната и прехвърлете голямото кюфте в тава. Запечете го за десетина минути, да придобие златист загар.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар