Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински врат с разни зеленчуци

Свински врат с разни зеленчуци

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7178k2k12k5
Свински врат с разни зеленчуци
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
14/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
325 мин.
Порции
6
"Ако сме осъдени на смърт и имаме право на едно последно желание - ще си поръчаме една порция от това невероятно свинско с разни зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1200 г цяло парче врат
  • лук - 2 глави големи
  • моркови - 3 бр.
  • броколи - 250 г
  • картофи - 500 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 1 глава
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • куркума - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете маринатата за месото като в блендер или чопър сложите зехтина, сока на лимона, сол, черен и червен пипер, нарязаната червена чушка, кимион, три скилидки чесън, риган и курума. Смелете всичко и с получената марината намажете парчето месо, направете леки разрези и намажете от всички страни, като с ръце хубаво втриете в месото и в разрезите.

Загрейте фурната на 140-150 градуса, покрийте тавата с фолио и сложете във фурната да се пече за 5 часа. Почистете и нарежете морковите и картофите на по едри парчета. На третия час от печенето, извадете тавата, махнете внимателно фолиото, сложете картофите и морковите, полейте с малко зехтин и покрийте пак с фолиото. Сложете отново във фурната.

На четвъртия час от печенето извадете тавата, махнете пак фолиото, сложете няколко скилидки чесън, разкъсайте броколито на розички, а лука нарежете на едро и ги добавете. Покрийте отново и продължете печенето още час на същата ниска температура.

Накрая извадете тавата, преместете месото в чиния и го увийте във фолио да се задуши, оставете така месото няколко минути, след което нарежете и поднесете със зеленчуците.

Бележка: Рецептата е адаптирана от Лорейн Паскал. Препоръчвам добавянето на малко вино или бульон по време на задушаването, защото дори и завито с фолио, зеленчуците се изсушават. Следвайки изцяло оригиналната рецепта, все пак без течност се изсушиха и захванаха малко за тавата, затова когато сложите картофите, сипете и малко течност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: