Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Специалитет ала Ноазети по Парижки

Специалитет ала Ноазети по Парижки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Специалитет ала Ноазети по Парижки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
20/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Ястие, което ще ви пренесе в Париж!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • телешко месо - 500 г
  • кашкавал - 300 г
  • гъби - 12 бр.
  • домати - 3 бр.
  • масло - 125 г
  • картофено пюре
  • царевица - 50 г консерва
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • за панировка
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • брашно
  • галета
  • сол
  • черен пипер
  • за соса
  • сметана - 100 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и в него задушете парчетата месо и гъбите (цели). След като месото се задуши се нарязва на тънки и еднакви ивици. Подреждат се в тавичка и се запичат за 15-20 минути.

Нарежете кашкавала на ивици и ги панирайте в брашно, яйца, галета. Изпържете до златисто. Нарежете доматите и магданоза. Във всяка чиния сипете от картофеното пюре.

Върху него наредете 4 парчета от свинското месо, след това 4 парчета от телешкото и накрая 4 парчета от кашкавала. В средата поставете по една гъба и я напълнете с царевица. Около нея подредете резени домати и поръсете с нарязан магданоз.

Пригответе соса, като загреете виното с щипка зеленчукова подправка. В купа смесете двата вида сметана и горчицата.

След като виното заври, изсипете сместа в него и бъркайте докато се сгъсти. Сервирайте соса в отделни сосиери към порциите.

Специалитетът ала Ноазети по Парижки е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това не е точната рецепта,много е измислена. УСПЕХИ.
21.01.2023 04:39