Питка от невероятно тесто

15/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"Златна питка, замесена с меко тесто, много любов и 1 с.л. вълшебство "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 926
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте 1200 г от брашното и направете кладенче в него. Останалото брашно оставете за допълване. Разтворете маята в затопленото прясно мляко, сложете лъжица брашно и меда. Разбъркайте и оставете маята да шупне и увеличи обема си.

Сложете в кладенчето на брашното сол, яйцата, оцет, киселото мляко. Започнете да замесвате тесто, като сипвате от маята до пълното и поемане. Ако е необходимо добавете още малко течност или брашно до получаване на твърдо еластично гладко тесто. Докато месите тестото го ударете 100 пъти от масата. Това ще направи тестото въздушно, меко и изключително пухкаво.

Покрийте тестото и оставете на топло да втаса и удвои или утрои обема си, за час. Готовото тесто премесете и оформете на питка по желание.

Сложете в тава, намажете с жълтък, поръсете със семена и оставете отново да втаса за 30 мин. За това количество тесто ще ви трябва тава не по малка от 40см в диаметър.

Пуснете фурната на 170 градуса и печете за 40-45 мин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!