Браунис Шапката на Дядо Коледа

17/12/2011
Росица Иванова
отРосица ИвановаЧирак26254853
"Коледа е най-вкусният празник през годината и трябва да бъде отбелязана подобаващо най-вече на трапезата "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 494
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада и кравето масло на водна баня. Добавете към него прясното мляко, какаото и разбъркайте добре. Разбийте с миксер в купа изварата до получаване на гладка смес и добавете двете яйца и захарта.

Към тази добре разбита смес при непрекъснато бъркане добавете шоколадовата смес. Накрая разбъркайте и с ванилията, брашното и бакпулвера. По желание може да добавите шепа-две стафиди или други сушени плодове.

Сипете сместа за браунис в тавичка, покрита с хартия за печене. Сложете да се изпече в загрята фурна. Браунис трябва да остане с тежка и влажна консистенция и клечка, промушена в средата да излиза с трохи.

За ганаша загрейте сметаната без да завира и добавете начупения шоколад и кравето масло. Разбъркайте до получаване на еднородна смес. Залейте изпечения браунис с нея и сложете да се охлади и да стегне.

През това време Разтопете на водна баня белия шоколад и маслото, като при нужда добавите и малко водичка. Щом сместа леко се охлади я разбийте хубаво с маскарпонето. Сипете бялата глазура в шприц.

Нарежете брауниса на квадрати. Върху всеки шприцовайте точка-канапе, поставете по една ягодка с върха нагоре и завършете на върха с още малко бяла глазура. По този начин се оформят шапките на Дядо Коледа.подобни рецепти тук

5 5
4 4
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар