Най-вкусните понички с ленено брашно

15/10/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру162181745710
"Пригответе си тези мега вкусни понички - няма да съжалявате !"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо459
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 50 мл
  • захар - 5 с. л.
  • сол - 1 равна ч. л.
  • олио - 5 с. л.
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1 бр. суха
  • брашно - 500 г типово
  • ленено брашно - 1 с. л.
  • пудра захар - за поръсване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в купа двата вида брашно. Маята се разбива в топлата вода с 1 с. л. захар и една лъжица брашно, оставя се да бухне.

Сипва се в брашното, добавяме и олиото, прясното мляко, останалата захар, сол. Разбърква се с вилица на топка тесто, после се доизмесва на меко тесто.

Втасва покрито с кърпа за 50 минути. Разточва се кора и с чашка се изрязват кръгчета. С ръце се прави дупка в средата.

Загрява се олио на ниска температура и пържим поничките от двете страни до златисто. Изваждат се върху хартия да попие мазнината. Поднасяме като се поръсят с пудра захар и чаша кафе или чай!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар