Френска салата Дипломат

15/10/2016
Veselinaот VeselinaГотвач 1x
"Изискана и ароматна - точно като истинска французойка "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 619
  • Преглеждания за месеца509
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Майонезата я смесваме с 1 с.л кисело мляко, за да стане вкусът по-лек. Слагаме ги в купа и объркваме. Леко слагаме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме с лъжица. Почистваме лука, моркова и ги измиваме. Сваряваме моркова във вода. Сваряваме яйцата и ги белим.

Обелваме ябълката и махаме семките. На дъното на купа за салата или дълбока чиния за салата нареждаме лука. Лука сме го нарязали на полумесеци. С лъжица нанасяме от майонезената смес. Следва ред рендосани яйца. Майонезена смес.

Следва ябълката, като също я настъргваме и разпределяме. Нанасяме пак от мойонезената смес. Следва свареният морков. Настъргваме го отгоре и го разпределяме на равен слой, нанасяме от сместа с майонезата. Пак мажем с майонезената смес.

Най-накрая поръсваме с настърган кашкавал. Поръсваме с черен пипер. Оставяме салата да си поеме от майонезата. Салатата е от руски кулинарен сайт.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар