Френска салата Дипломат

15/10/2016
"Изискана и ароматна - точно като истинска французойка "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 033
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • ябълки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • майонеза - 120 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 2/3 ч.ч
  • кисело мляко - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Майонезата я смесваме с 1 с.л кисело мляко, за да стане вкусът по-лек. Слагаме ги в купа и объркваме. Леко слагаме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме с лъжица. Почистваме лука, моркова и ги измиваме. Сваряваме моркова във вода. Сваряваме яйцата и ги белим.

Обелваме ябълката и махаме семките. На дъното на купа за салата или дълбока чиния за салата нареждаме лука. Лука сме го нарязали на полумесеци. С лъжица нанасяме от майонезената смес. Следва ред рендосани яйца. Майонезена смес.

Следва ябълката, като също я настъргваме и разпределяме. Нанасяме пак от мойонезената смес. Следва свареният морков. Настъргваме го отгоре и го разпределяме на равен слой, нанасяме от сместа с майонезата. Пак мажем с майонезената смес.

Най-накрая поръсваме с настърган кашкавал. Поръсваме с черен пипер. Оставяме салата да си поеме от майонезата. Салатата е от руски кулинарен сайт.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар