Къри пиле с патладжани и зелен фасул

16/10/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43210643674
"И да не пропуснете да ни поканите, когато приготвяте това сочно пилешко "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо286
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичките подправки се смесват в купичка и се разбъркват с 4 с.л. вода. Получава се нещо като рядка каша. Цялото парче пилешки гърди се реже на две и използвате само едната част.

Начуквате я леко посолявате и запичате на грил тиган или скара по 3 минути от всяка страна. След това нарязвате месото на лентички и оставяте настрани.

Патладжанът се бели, реже се на кубчета и се слага заедно със зеления фасул и мазнината за няколко минути да омекне в тиган. За най-бързо приготвяне използвам замразен фасул от пакети.

След около 3 минути прибавете и пилешкото месо и заливате с пастата получена от подправките. Добавете още 1, 1/2 ч.ч. вода и оставете на котлона докато течността не изври до гъст сос.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

цветослава киркова
Когато готвя патладжан винаги поръсвам със сол, и оставям да излезе горчилката. Може и да е вкусно, аз не бих рискувала :)
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
16.10.2016 20:15
и аз така правя, но този път бързах и по рецептата не пишеше да се осолява, така че направо го обелих и нямаше проблеми
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
16.10.2016 17:50
Странна комбинация от подправки и зеленчуци
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
16.10.2016 18:59
И на мен ми се стори странна, от чужда сайт я видях, но ги имах вкъщи и реших да опитам набързичко и малко. Много вкусно стана.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв