Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Къри»Къри пиле с патладжани и зелен фасул

Къри пиле с патладжани и зелен фасул

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Къри пиле с патладжани и зелен фасул
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
16/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"И да не пропуснете да ни поканите, когато приготвяте това сочно пилешко"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1/2 парче
  • зелен фасул - 150 г
  • патладжани - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • за соса
  • къри - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кориандър - 1/2 к.л.
  • хималайска сол - 1 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичките подправки се смесват в купичка и се разбъркват с 4 с.л. вода. Получава се нещо като рядка каша. Цялото парче пилешки гърди се реже на две и използвате само едната част.

Начуквате я леко посолявате и запичате на грил тиган или скара по 3 минути от всяка страна. След това нарязвате месото на лентички и оставяте настрани.

Патладжанът се бели, реже се на кубчета и се слага заедно със зеления фасул и мазнината за няколко минути да омекне в тиган. За най-бързо приготвяне използвам замразен фасул от пакети.

След около 3 минути прибавете и пилешкото месо и заливате с пастата получена от подправките. Добавете още 1, 1/2 ч.ч. вода и оставете на котлона докато течността не изври до гъст сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Когато готвя патладжан винаги поръсвам със сол, и оставям да излезе горчилката. Може и да е вкусно, аз не бих рискувала :)
16.10.2016 19:43
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Странна комбинация от подправки и зеленчуци
16.10.2016 17:50
1
Покажи всички подкоментари