Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Редена мусака с чушки, патладжан и мляно месо

Редена мусака с чушки, патладжан и мляно месо

Редена мусака с чушки, патладжан и мляно месо1 / 2
16/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Мусака, но не просто редена, е приготвена с много майсторлък, търпение и щипка-две любов. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. червени
  • патладжани - 2 бр.
  • свинско месо - 700 г шарено
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кашкавал - 150 г
  • за заливката
  • кисело мляко - 350 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опечете чушките, и ги оставете в плик да се задушат, след което ги обелете и ги почистете от семето и дръжките, сцепете ги на две по дължина.

Патладжана нарежете на тънки филии и го посолете, оставете за 30 мин. да излезе горчилката, подсушете го и го запечете на сух тиган, от двете страни за няколко минути.

Смелете месото, задушете кромида нарязан на дребно, и добавете месото, пържете около 10 мин. добавете доматеното пюре и подправките, сол.

Вземете подходяща тавичка, подредете половината от чушките, разпределете от плънката, след това половината от патладжаните, пак плънка, чушки, плънка, и завършете с патладжана.

Поръсете с кашкавала и сложете да се пече за около 35 мин. на 220 градуса. Разбийте добре яйцата с брашното и киселото мляко, залейте мусаката, и допечете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Под плънка се разбира смляното месо,така ли е?
16.10.2016 16:04
1
Покажи всички подкоментари