Поширани круши в червено вино

07/01/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 777
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • круши - 4 броя
  • червено вино - 500 - 600 мл
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л. кафява
  • портокали - сокът от 1 портокал+настъргана кора
  • канела - 1 пръчка
  • карамфил - 2 зърна
  • черен пипер - 2 зърна
  • ванилия - 1 шушулка
  • сладолед - сметанов или ванилов, за гарниране
  • бадеми - филирани, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона смесете виното, портокаловия сок и кора, меда, захарта, канелата, карамфила, зърната черен пипер, и срязаната и леко остъргана шушулка ванилия.

Щом сместа кипне, потопете в нея предварително обелените круши и оставете да поврат около 15-20 минути.

След това ги извадете и оставете на страна. Сосът с вино трябва да ври, докато се редуцира на половина.

В чиния се слага една круша, полива се с винената редукция, поръсва се с малко филирани бадеми и се гарнира с топка сладолед.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар