Сочна торта с три шоколада

17/10/2016
Исман Алиева Ибрямоваот Исман Алиева ИбрямоваПомощник Готвач 1x
"Не просто торта, а сбъдната мечта "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо468
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започваме с бисквитения блат. Смелете бисквитите на прах, добавете разтопеното масло и 2 с.л. пряно мляко. Разпределете сместа в тортена форма с регулиращи се страни. Разпределете я равномерно и го натиснете добре, сложете в хладилник за няколко минути.

След това смесете сметаната с 500 мл прясно мляко, разделете го на три по 500 мл в различни тенджери. Сложете първата тенджера на котлона, добавете начупения натурален шоколад с 3 с.л. захар. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи. Взима се от котлона и се смесва с предварително разтворения в малко вода желетин. Разбърква се добре и се изсипва върху бисквитения блат. Слага се във фризер за около час, час и половина, чака се да стегне много добре.

След това се слага втората тенджера на котлона и по същия начин се бърка до разтопяването на млечния шоколад с 2 с.л. захар. Отново се смесва с желатина и внимателно се изсипва върху стегналия се крем. Отново се връща във фризера.

И така по същия начин и със следващия крем, обаче този път с белия шоколад и без да се слага захар при разтопяването. Пак се слага желатинът и отново се изсипва върху млечния крем. Връща се пак във фризера, но този път за повечко време - около 4 или 5 часа. Украсява се пожелание.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар