Сметанови бутчета с гъби и чушки

17/10/2016
"Ароматно и богато ястие с гъби, пилешко и сметана, което ще ви плени "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо267
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 7 бр. горни
  • гъби - 300 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • сол
  • бял пипер
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително бутчетата. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Задушете ги в олиото докато омекнат. Прибавете почистените от семките и нарязани на парчета чушки.

Може да използвате червени, жълти, зелени чушки, за да стане ястието по-ефектно. Гответе още 5-6 минути, като бъркате от време на време, за да не загори и чушките да почернеят.

Подредете бутчетата в подходяща тавичка за печене. Между тях, сложете от плънката. Овкусете със сол и бял пипер/употребявам го често, защото е с малко по-мек вкус от черния/. Полейте с готварска сметана.

Изпечете в загрята фурна до златист загар. Преди да извадите ястието, поръсете с настърган кашкавал и допечете още 1-2 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар