Пита охлюв

17/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф64992216125
"Усещате ли аромата на току що изпечена пита?"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 852
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в тавичка и се прави кладенче. Маята се разтваря в топло прясно мляко, добавя се захарта и лъжица брашно, разбърква се и се оставя да шупне.

В кладенчето се слагат всички останали продукти без жълтъкът, той остава за намазване на края. Омесва се тесто, като се добавя от шупналата мая до пълното ѝ усвояване и получаване на гладко, еластично тесто, което да не лепне по ръцете. Покрива се с чиста кърпа и се оставя да втаса на топло за един час.

Готовото тесто се разделя на две равни части. Всяка от тези части се разточва на правоъгълна кора с дебелина няколко милиметра. Намазва се едната кора с масло, завива се на руло и се реже на няколко парчета, които се редят като охлювчета в намазана с масло тава.

С другата кора се процедира по същия начин. Намазва се питата с разбития жълтък и се оставя да втаса за още половин час. Слага се тавата във фурната на 170 градуса и се пече около 50 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Трябваше да я кръстиш пита Охлювчета, така и прилича повече, но сигурно е изчерпано името. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв