Наложена баница с домашни кори

17/10/2016
"Истинският майстор точи корите за баница сам, за да приготви тази великолепна наложена баница "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 420
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • вода - 200 мл хладка
  • оцет - 1с.л.
  • сол - 1ч.л.
  • масло - 125 г
  • олио - 125 г
  • брашно - 700 г
  • брашно - 100 г за разточване на корите
  • сирене - 200 г
  • вода - 400 мл студена за поливане на баницата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и към тях добавете хладката вода, оцета, солта и отново разбъркайте. В брашното направете кладенче, сипете течните съставки и постепенно поемайте от брашното. Омесете меко нелепнещо тесто.

Разделете тестото на 14 къса и оформете топчета.Поръсете с брашно, покрийте с кърпа и ги оставете за 30 минути. Смесете разтопеното масло и олиото. Намажете дъното и стените на тавата. Разточете първата кора с помощта на малко брашно до диаметъра на тавата и я сложете в тавата.

Намажете я с масло, разточете втората кора и я сложете върху първата. Отново намажете с масло и така направете 7 кори. Поръсете с натрошеното сирене. Отново разточете, намазнете и подредете останалите 7 кори.

Нарежете баницата на квадрати и с останалата мазнина я намажете отгоре. Загрейте фурната на 200 градуса и щом сложите баницата намалете на 180 градуса. Печете до златист загар.

Извадете баницата и я залейте равномерно със студената вода. Върнете във фурната и печете още около 15 минути. Готовата баница покрийте с кърпа за 10 минути.

Източник: Ралица Николаеваподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар