Мачкан (джуркан) боб за Бъдни вечер

18/12/2011
"Едно от любимите ни традиционни ястия за Бъдни вечер, което бързаме да споделим с вас, че време не остана "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 360
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • боб - 500 г
  • лук - 200 г кромид
  • сол - 15 г сол
  • моркови - 2 броя
  • джоджен - 20 г сушен
  • магданоз - 15 г сушен
  • олио - 200 мл
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер в студена вода. На сутринта сменете вода, сложете го да заври и го варете 15 минути. Водата пак се сменя и се прибавят изчистените и нарязани ситно лук и моркови.

След като бобът е сварен, се посолява, отцежда се и докато е топъл, се мачка на каша с вилица или друг прибор. Разбърква се с олиото, червения пипер и се подправя с джоджен и магданоз.

Ястието става още по-хубаво ако се поръси със сух пържен лук.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар