Родопски рогчета

17/10/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Ако не сте опитали тази родопска закуска, значи много сте пропуснали!"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 619
  • Преглеждания за месеца389
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята като се разбърква в топлото прясно мляко, захарта и оставяме за кратко да шупне. С нея и останалите продукти се замесва меко тесто. Покриваме с кърпа и оставяме да втасва.

Приготвя се плънката. В тиган се загрява олио и се сипва ситно нарязан лук да се запържи, сваля се от котлона и разбъркваме с червения пипер. Оставяме да се охлади.

В купа се настъргват на ренде сварените картофи, добавя се натрошено сирене, риган и запържения лук. Разбърква се добре плънката, да се смесят продуктите. Втасалото тесто се разделя на 10 топчета.

Всяко се разточва на елипса. В едната страна се нарязва на 4 -5 ленти, а в другия край поставяме малка част от плънката. Навиват се рогчета, нареждаме в намаслена тава.

Отгоре се намазват с разбит жълтък и поръсваме семена. Слага се тавата във студена фурна и включваме на 180 С. Докато загрява фурната, рогчетата втасват още веднъж и печем до зачервяване.

Рецептата е на Иван Звездевподобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар