Агнешка супа с фиде

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Агнешка супа с фиде
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ароматна и сгряваща душата вкусна агнешка супа с фиде - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр. или доматено пюре
  • фиде - 150 г
  • подправки - по избор
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • за застройка
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с малко олио задушете нарязаното месо. Добавете лука, моркова и чушката.

След като поомекнат, добавете домата/доматено пюре и налейте вода. Оставете супата да ври до омекване на месото и зеленчуците.

Прибавете фидето и подправките. Разбийте яйцето с брашното и млякото. Към тях налейте от бульона и оставете да поври няколко минути.

Внимателно прибавете застройката към агнешката супа, като бъркате непрекъснато.

Свалете от котлона и в тиган с малко олио запържете червения пипер. Изсипете запръжката в супата и поръсете с нарязан магданоз.

Много апетитна Агнешка супа с фиде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: