Пикантно агнешко бутче на фурна

17/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Пикантно агнешко месо, което се топи в устата - поднесено с много любов!"
Приготвяне10 мин.
Готвене200 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 607
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг бут
  • соев сос - 2 - 3 с.л
  • олио - 2с.л
  • брашно - 1 с.л
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1ч.л
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • червен пипер - 2 - 3 щипки лют
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете съставките за намазване. Сложете бутчето в тава и го намажете обилно с пикантната смес. Налейте вода и завийте с фолио.

Печете на 180 градуса около 1 час. След това намалете градусите на 160 и печете още около 1 час и 30 минути - 2 часа.

Накрая свалете фолиото и допечете бутчето, за да придобие хубав загар. Поднесете с гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар