Пъдпъдъци по ловджийски

17/10/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Специално предложение за любителите на дивечовото месо "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 541
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците се почистват и сваряват в подсолена вода за десетина минути. Сипете олио/зехтин в тиган и задушете гъбите, нарязани на ситно и част от пушеното месо (около 50 грама).

Пъдпъдъците се овкусяват със сол и пипер на вкус. Пълнят се с приготвената плънка от гъби и пушено месо. Обвиват се с нарязаното на ленти пушено.

Сипете в тигана олио и запържете нарязания на полумесеци лук. Добавете чушките, нарязани на колелца и морковите.

След няколко минути добавете гъбите и подправките. Разбъркайте добре и изсипете сместа в гювеч или уреда за бавно готвене. Върху нея се подреждат пъдпъдъците. Разпределят се черитата, маслините и останалия бекон.

Затворете с капака и гответе на 160-170 градуса около 2 часа. След като мине 1час, се добавя пюрето и ястието се до готвя. Поръсете с нарязан на ситно магданоз и сервирайте с гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар