Картофена фокача с бекон

17/10/2016
Diana Ivanovaот Diana IvanovaНовак
"Ароматна картофена фокача, която впечатлява с вкус и визия "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 449
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка нареждаме лентите бекон, предварително нарязан на тънко, като половината ленти са в тавичката, а другата половина излиза извън тавичката. Отгоре нареждаме варени картофи, нарязани на шайби, осоляваме ги със сол и черен пипер и поръсваме с настърган кашкавал.

После пак един ред картофи, кашкавал и накрая загъваме с другата част на бекона, така че да се запечата добре. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути. Преди да обърнем фокачата в чиния, изцеждаме излишната мазнина от тавичката.

Поднасяме я топла за мезе със студена бира ;)подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар