Пълнено пиле с дробчета и гъби

17/10/2016
"Ястие, с което да съберете семейството около трапезата с повод или без "
Приготвяне40 мин.
Готвене140 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо962
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, гъбите и дробчетата на ситно. Загрейте малко мазнина и запържете лука. Добавете ориза и разбъркайте. Щом оризът промени леко цвета си сложете гъбите и дробчетата

Разбъркайте и оставете да се запържи. Овкусете със сол и подправките. Сипете топлата вода и оставете на огънят докато водата се изпари. Оризът трябва да е почти готов. Почистете и посолете пилето отвътре и отвън.

С пръсти внимателно отлепете кожата на пилето, на гръбнака и бутчетата, докъдето е възможно. Напълнете търбуха на пилето и мястото между кожата и месото. Сложете пилето в плик и отрежете двете ъгълчета на плика.

Завържете и печете в загрята фурна на 200 градуса около 2 часа. От пилето в тавичката се стича мазнина. Може да я използвате като половин час преди да извадите пилето, сложите картофи и моркови около плика.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар