Уникален сладкиш със заквасена сметана и белтъци

17/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395419345
"Денят е по-хубав с парче сладкиш със заквасена сметана и белтъци и чаша кафе в компанията на приятели "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56 519
  • Преглеждания за месеца1031
  • Преглеждания за седмицата141
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до кремава смес, добавете киселото мляко и разбъркайте. Пресейте брашното, ванилия, бакпулвер и какаото. Добавете яйчената смес към брашното. Разбъркайте всичко с дървена лъжица или шпатула до получаване на кексово тесто без брашнени бучки.

Сложете в намазана с малко олио тава и печете на 180 градуса за около 35-40 минути до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади. Направете крема, като в купа сложите сметаната с половината захар и разбъркайте с дървена лъжица.

В друга суха купа сложете белтъците и разбийте, когато започне да се образува пяна, сипвайте по малко от останалата захар, докато изцяло се усвои от белтъците и те станат като сняг.

Изсипете получената белтъчна маса в купата при сметаната и внимателно с лъжица разбъркайте.

След като сладкишът е добре изстинал, сложете върху него цялата белтъчна смес, изравнете, поръсете с настърган шоколад и приберете в хладилник. Оставете сладкишът да се охлажда поне 12 часа, а най-добре за цяла нощ.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
02.11.2017 20:05
Така, както си го представих - греховно сладък, същевременно лек и сочен. Нежният кисел привкус на изварата се съчетава в блаженство с черният шоколад. Благодарим ти мила, нова рецепта, вкусен сладкиш и най-вече поздрави от Анди! Прегръдки, Съни!
2
0
ТаласъмиФемили
Единственото,което промених е ,че поръсих с кокосови стърготини и така стана чисто бял сладкиша отгоре :)
0
0
Фати Камберова
Страхотен и лесен сладкиш. Браво!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв