Уникален сладкиш със заквасена сметана и белтъци

17/10/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Денят е по-хубав с парче сладкиш със заквасена сметана и белтъци и чаша кафе в компанията на приятели "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 341
  • Преглеждания за месеца425
  • Преглеждания за седмицата138
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до кремава смес, добавете киселото мляко и разбъркайте. Пресейте брашното, ванилия, бакпулвер и какаото. Добавете яйчената смес към брашното. Разбъркайте всичко с дървена лъжица или шпатула до получаване на кексово тесто без брашнени бучки.

Сложете в намазана с малко олио тава и печете на 180 градуса за около 35-40 минути до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади. Направете крема, като в купа сложите сметаната с половината захар и разбъркайте с дървена лъжица.

В друга суха купа сложете белтъците и разбийте, когато започне да се образува пяна, сипвайте по малко от останалата захар, докато изцяло се усвои от белтъците и те станат като сняг.

Изсипете получената белтъчна маса в купата при сметаната и внимателно с лъжица разбъркайте.

След като сладкишът е добре изстинал, сложете върху него цялата белтъчна смес, изравнете, поръсете с настърган шоколад и приберете в хладилник. Оставете сладкишът да се охлажда поне 12 часа, а най-добре за цяла нощ.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Фати Камберова
Страхотен и лесен сладкиш. Браво!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв