Кашкавалена баница

17/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719775
"Горещо ви препоръчваме тази баница - мека, страшно вкусна и с изкушаващо топящ се кашкавал "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 432
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа, сложете киселото мляко, бакпулвера, натрошете сиренето и настържете кашкавала. Разбъркайте и сипете прясното мляко. Разтопете маслото, намажете тавата с една лъжица от него.

Вземете една кора, сложете я в тавата, намажете с масло, добавете втора върху нея и намажете с масло. От останалите кори взимайте по една, намачкайте я в ръка, потопете я в сместа и сложете в тавата. Направете така с всички кори- намачквате, потапяте в сместа и редите в тавата.

Важно е кората да е изцяло напоена със сместа. Малко ще се поизцапате, но определено си заслужава.

Останалата смес изсипвате отгоре и заливате с останалото масло. Сложете в загрята фурна на 170 градуса за около 35 минути, до придобиването на златист и приятен загар на баницата.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!