Пиле със зелен фасул на фурна

17/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719715
"Вкусна гозба, приготвена на фурна, от която с удоволствие ще хапнете "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 809
  • Преглеждания за месеца200
  • Преглеждания за седмицата95
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 3 бр. бутчета
  • зелен фасул - 1 буркан
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л пушен
  • зехтин - 2 с.л
  • бульон - 300 мл зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежетепилешките бутчета и разделете наполовина. Почистете лука и морковите, нарежете моркова на колелца, а лука на полумесеци. Сложете в тава месото, полейте със зехтин и поръсете със сол, черен пипер и червен пушен пипер. Около месото разпределете лука и морковите.

Сипете зеленчуковия бульон и сложете в загрята фурна на 180 градуса да се запекат за 30 минути.

Извадете полу-готовото месо, изцедете зеления фасул от течността и го сложете в тавата, добавете чесъна, подправете отново с малко сол и пипер, разбъркайте внимателно и сложете отново във фурната на същата температура за още 15 минути или до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар