Пълнена кокошка по Словашки

17/10/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297861802
"Ето какво ще приготвим, когато чакаме скъпи гости, а вие може да си запишете рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо834
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте кокошката. Подсушете я с чиста кърпа. Разтопете половината масло.

Пригответе пълнежа, като залеете хляба с прясното мляко. След като попие, прибавете отделените жълтъци, ситно нарязания магданоз и разтопеното масло.

Добавете разбитите на твърд сняг белтъци и разбъркайте добре. Напълнете със сместа кокошката и зашийте отвора. Намажете я с останалото масло, поръсете я с кимион и сол.

Намажете тавичка с олио и сложете в нея кокошката. Налейте на дъното в тавичката 150 мл. вода. Завийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна.

Печете на 180 градуса за около 105 минути, след което махнете фолиото и печете още 15 минути.

Така кокошката ще придобие приятен загар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!